[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/1170x580-start-vizual.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/100x73\/1170x580-start-vizual.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/1170x580-start-vizual.jpg","size":"175.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Proljeće u Neumu: Vrijeme je za kratki odmor na moru

Svakog četvrtka, autobus prevoznika Centrotrans kreće na novo putovanje: Sarajevo-Neum, otvarajući vrata avanturi i otkrivanju ljepota ovog dijela Bosne i Hercegovine. Putovanje autobusom između Sarajeva i Neuma predstavlja ne samo praktičan način prijevoza, već i priliku za istraživanje i uživanje u nevjerojatnim pejzažima Hercegovine. Povratak je zakazan za nedjelju što je odlična prilika za korištenja kompletnog vikenda za čari našeg grada na moru, prelijepog Neuma.

Putovanje autobusom počinje u četvrtak 06:00h, te nakon malo više od 4 sata udobne vožnje iz Sarajeva je planiran dolazak u Neum što otvara mnoge mogućnosti. Jutro na plaži, uživanje u prelijepom pogleda uz kafu što može smiriti Vaša čula i dati dobar uvod za kratki odmor koji je pred Vama. Produženi vikend je počeo a na Vama je da iskoristite ljepote Neuma i prevoznika Centrotrans.

Putovanje počinje sa stanice u Istočnom Sarajevu, te prolazi kroz Sarajevo. Nakon Sarajeva i glavne autobuske stanice, autobus staje u Konjicu, gradu bogatom kulturnom baštinom, poznatom po svom starom mostu preko rijeke Neretve. Putovanje se nastavlja prema jugu, prolazeći kroz Jablanicu a kasnije Mostar, grad prepoznatljiv po svom prekrasnom Starom mostu, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Ovdje turisti mogu uživati u arhitektonskim čudima i bogatoj historiji, te se upustiti u istraživanje čarobnih ulica i lokalnih tržnica. Mostar je također poznat po svojoj tradicionalnoj kuhinji gdje posjetitelji mogu probati razna lokalna jela u restoranima uz rijeku Neretvu. Nakon kraće pauze u Mostaru, autobus nastavlja putovanje kroz Stolac, još jedan grad bogat kulturnom baštinom i historijom. Putnici mogu osjetiti duh prošlosti dok prolaze kroz ovo historijsko mjesto. Vrlo brzo putnici stižu u Neum, saobraćajna infrastruktura je nedavno obnovljena kao i putevi koji vode do destinacije, naročito na relaciji Stolac-Neum, putnike prepušta uživanju.

Jedna od ključnih prednosti putovanja autobusom je cjenovna pristupačnost u usporedbi s drugim oblicima prijevoza. Troškovi putovanja automobilom mogu biti visoki, uključujući gorivo, cestarine i parkiranje, dok putovanje autobusom pruža ekonomično i praktično rješenje. Poznato je da Neum ne obiluje velikim brojem parking mjesta što može stvoriti problem, naročito u periodu vikenda kada se u ovome jadranskom gradiću traži mjesto više.

Taj problem prepustite nama, poručuju iz Centrotransa, korištenjem autobusa ne samo da pridonosimo očuvanju okoliša nego brige putoholičara na minimum. Zaboravite na probleme vezane za parking, autobus će Vas dovesti u sami centar Neuma i Vaš smještaj će biti udaljen maksimalno 15 minuta od same stanice. Putnici mogu uživati u udobnim sjedalima, klimatiziranom prostoru i mogućnosti da se opuste i uživaju u krajoliku bez brige o vožnji. Prepuštajući logistiku do željene destinacije vozaču, putnici se mogu u potpunosti relaksirati i razgledati krajolike i lokalnu arhitekturu, znajući da su u sigurnim rukama prevoznika Centrotrans.

Nakon stizanja u Neum, dočekat će vas prekrasne plaže Jadranskog mora i mogućnosti za opuštanje i rekreaciju na obali. Neum obično vrvi posjetiocima i turistima tokom ljetne sezone, ali da bi u potpunosti uživali u svemu onome što ovaj gradić pruža, najbolje ga je posjetiti tokom proljeća. Sunce, odbljesak sa pučine, šum mora neometan bukom  i vrevom, pružit će Vam pravi odmor i neophodno uživanje, kao i punjenje baterija za novu radnu sedmicu. Neum će Vam, kao i svi primorski gradovi, pružiti pravi oporavak za pluća i respiratorne organe jer je općepoznato da kombinacija morskog zraka sa mirisima borova povoljno djeluje na zdravlje.

Putovanje autobusom iz Sarajeva do Neuma nije samo putovanje, već i prilika za istraživanje, uživanje i otkrivanje skrivenih dragulja Hercegovine. Za sve one koji traže jednostavno, ekonomično i slikovito iskustvo putovanja, ovo je definitivno opcija koju treba uzeti u obzir.

Kupovinu karte možete realizovati, na Centrotransovoj web stranici, sljedećem linku u samo jednom koraku: https://centrotrans.com/booking/search/1/214/2/2024-03-28/2024-03-31

Samo za Vas smo obezbijedili jedinstveni popust -5% za realizaciju kupovine karte putem naše web stranice.Također, Osigurali smo posebne pogodnosti za studente i penzionere koji na relaciji Sarajevo-Neum ostvaruju pravo na popust od -20%- kažu u Centrotransu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIZUAL

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!