[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/100x73\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","size":"123.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Priznanje za kupreški sir na Balkan Cheese Festivalu

Na dvodnevnoj izložbi autohtonih sireva Balkana - "Balkan Cheese Festival" koja je završena u nedjelju u Beogradu, priznanje za najbolji sir u posebnoj kategoriji sireva dobio je polutvrdi sir sa začinom, mljekarske farme "Kupres Milch".

Priznanja u kategoriji "bijeli sir u salamuri" dobio je vlaški bijeli sir, preduzetničke radnje za proizvodnju mliječnih proizvoda Zapis Homolja, dok je u kategoriji "polutvrdi i tvrdi sir sa zrenjem" priznanje odnio polutvrdi sir Poljoprivrenog gazdinstva Jovan Tadić (Farma Manir).

Na natjecanju za priznanje "najbolji sir festivala" sudjelovalo je 30 izlagača, a povjerenstvo je ispitalo i ocijenilo ukupno 50 proizvoda, odnosno 10 u kategoriji bjelih sireva u salamuri, 14 u kategoriji polutvrdih/tvrdih sireva sa zrenjem i 26 proizvoda u posebnoj kategoriji sireva.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!