Na dvodnevnoj izložbi autohtonih sireva Balkana - "Balkan Cheese Festival" koja je završena u nedjelju u Beogradu, priznanje za najbolji sir u posebnoj kategoriji sireva dobio je polutvrdi sir sa začinom, mljekarske farme "Kupres Milch".
Priznanja u kategoriji "bijeli sir u salamuri" dobio je vlaški bijeli sir, preduzetničke radnje za proizvodnju mliječnih proizvoda Zapis Homolja, dok je u kategoriji "polutvrdi i tvrdi sir sa zrenjem" priznanje odnio polutvrdi sir Poljoprivrenog gazdinstva Jovan Tadić (Farma Manir).
Na natjecanju za priznanje "najbolji sir festivala" sudjelovalo je 30 izlagača, a povjerenstvo je ispitalo i ocijenilo ukupno 50 proizvoda, odnosno 10 u kategoriji bjelih sireva u salamuri, 14 u kategoriji polutvrdih/tvrdih sireva sa zrenjem i 26 proizvoda u posebnoj kategoriji sireva.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.