[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/gss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/100x73\/gss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/gss.jpg","size":"132.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli tijelo nestalog bugojanskog policajca

Pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli su sinoć u 21.00, u šumi iznad sela Garačići kod Bugojna, tijelo nestale osobe inicijala S.L.

Kako podsjećaju iz GSS-a, 62 gorska spašavatelja iz 12 stanica GSS-a iz BiH obučena za izvođenje kompleksnih operacija potrage i spašavanja pridružili su se danas potražnoj akciji koja pokrenuta za nestalim sudskim policajcem Senijadom Lakačom (46) iz Bugojna.

U akciji je uz gorske spašavatelje bilo angažirano i 25 pripadnika Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, policijskih službenika PU i PS Bugojno, mještani i obitelj.

Nestanak Senijada Lakače prijavljen je 27. oktobra u 17:40 sati. Lakača je zadnji put viđen jučer oko 13 sati na lokalitetu Garačići nedaleko od mjesta stanovanja.

Tijelo nestalog Senijada pronađeno je u 21 sat. Na mjestu pronalaska policijski službenici koji obavljaju očevid nakon kojega će pripadnici GSS Bugojno evakuirati tijelo iz teško pristupačnog područja.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!