[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/britanski-princ-philip-kraljica-elizabeta-ii-flickr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/100x73\/britanski-princ-philip-kraljica-elizabeta-ii-flickr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/britanski-princ-philip-kraljica-elizabeta-ii-flickr.jpg","size":"62.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Princ Filip, suprugu kraljice Elizabete, imao operaciju na srcu

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, podvrgnut je uspješnoj proceduri na srcu uslijed već postojećeg srčanog stanja, saopćila je u četvrtak Bakingemska palata.

Iz palate su naveli da će vojvoda ostati u bolnici radi liječenja, odmora i oporavka.

Vojvoda od Edinburga, koji ima 99 godina, primljen je preventivno u londonsku bolnicu Kralj Edvard Sedmi prije dvije sedmice jer se nije osjećao dobro.

Nije odmah saopćeno na koje probleme se žalio, da bi potom bilo rečeno da je u pitanju infekcija.

Potom je prebačen u drugu londonsku bolnicu Sv Bartolomeja radi dodatnih pregleda na srcu, a u srijedu je podvrgnut operaciji.

Vojvoda od Edinburga je 16 noći proveo u bolnicama.

I princ Filip i kraljica Elizabeta, koja ima 94 godine, primili su prošlog mjeseca vakcinu protiv Covida-19.

Izvor iz kraljevske porodice rekao je ranije za BBC da je vojvoda, koji u junu puni 100 godina, ušao u bolnicu na nogama - bez bilo čije pomoći.

Izvor iz Bakingemske palate izjavio je ranije da se princ Filip prošle sedmice nekoliko dana osjećao loše, ali da to nije povezano sa koronavirusom.

Princ Filip, koji je u braku sa kraljicom 73 godine, rijetko se pojavljuje u javnosti od kako se povukao sa kraljevskih dužnosti 2017.

On je suprug monarha sa najdužim stažom u britanskoj istoriji.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!