[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/post.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/100x73\/post.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/post.png","size":"319.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Pridružite se Dun & Bradstreet ekološkoj akciji u sklopu World Clean Up Day

Svjetski dan čišćenja - World Clean Up Day je svjetski pokret usmjeren na borbu protiv globalnog problema otpada. Kompanija Dun & Bradstreet pridružuje se obilježavanju ovog dana organizujući akciju prikupljanja plastične ambalaže.

 Industrijski i kućni otpad je globalni ekološki problem našeg vremena, koji zagađuje okolinu i predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju. Poseban su problem otpadni materijali koji imaju dug period raspadanja i ne mogu se razgraditi prirodnim putem. Kao društveno odgovorna i ekološki orijentirana kompanija, Dun & Bradstreet u BiH želi doprinijeti razvoja svijesti javnosti o ovom problem.

post.png

" Stoga se pridružujemo aktivnostima u sklopu mjeseca u kojem se obilježava svjetski dan čišćenja planete Zemlje. Pridružite nam se i vi i postanite dio ekološki prihvatljive porodice. Dođite u ponedeljak 26. 09. 2022. od 11:00 sati i ponesite plastične flaše koje ćete ubaciti u “reciklomat” ispred SCC-a. Tiket koji dobijete iz automata kao potvrdu da ste ubacili flašu možete zamijeniti za simboličan poklon na našem štandu u hodniku SCC-a a prihod od skupljenih flaša svakako će ići na račun pomozi.ba," poručuju iz ove kompanije.

Želja im je da motivšu građane Sarajeva na ekološke akcije kakva je korištenja reciklomata jer predstavljaju odličan način sakupljanja ambalažnog otpada zahvaljujući pametnom softveru koji vrše njihovo sortiranje. Osim ekološkog efekta, donirate i 5pf po boci udruženju Pomozi.ba. Također žele ovom akcijom  podržati inicijativu da u budućnosti bude više reciklomata u Sarajevu i time doprinesu da Sarajevo jednog dana bude zeleni grad.

Ujedno i pozivaju građane:

"PRIDRUŽITE NAM SE - PONEDELJAK 26. 09. OD 11:00 SATI ISPRED SCC-a. RIJEŠITE SE PLASTIČNIH BOCA KOJE ZAGAĐUJU ZEMLJU, PREZMITE SIMBOLIČAN POKLON I DONIRAJTE UDRUŽENJU POMOZI.BA"

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!