[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/191119-americkikutak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/191119-americkikutak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/191119-americkikutak.jpg","size":"413.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Prezentacija malih grantova SAD-a za podršku civilnom društvu

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini prezentirali su danas u Američkom kutku u Zenici male grantove za koje će vlada te države naredne godinu izdvojiti 700.000 dolara.

Konkurs se zatvara 27. decembra ove godine.

Grantovi su namijenjeni za pomoć euroatlanskim integracijama, aktivnosti omladine, razvoju demokratije, podršci civilnom društvu, razvoju medija…

-Grantovi su nešto na što naša javnost može da računa, pogotovo unutar nevladinih organizacija, za razvoj njihovih malih, srednjih ili velikih programa - kaže voditelj Američkog kutka u Zenici Sead Pašić.

Navodi da je prilikom pisanja programa vrlo važno ispoštovati sve propisane procedure, a najveći iznosi koji će pojedinačno biti odobreni aplikantima, čiji programi zadovolje uvjete konkursa su do 25.000 dolara.

Nakon Zenice, prezentacija će danas biti upriličena i u Doboju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!