[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/08\/promocija-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/08\/100x73\/promocija-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/08\/promocija-2.jpg","size":"83.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Prezentacija knjige 'Donor i multivisceralna eksplantacija organa' Zijaha Rifatbegovića u Zenici

Knjiga pod nazivom 'Donor i multivisceralna eksplantacija organa' prof. dr. Zijaha Rifatbegovića bit će prezentirana u srijedu u Zenici, a obuhvata sve segmente eksplantacije i transplantacije unutarnjih organa, jetre, bubrega, srca, gušterače i vrijedna je kao udžbenik za budućnost transplantacijske medicine u regionu, posebno u BiH. Većina kirurških zahvata opisana je do detalja, potkijepljenih originalnim fotografijama.

Suradnici su bili abdominalni kirurzi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a predgovor za knjigu napisao je prof.dr. Ferdinand Muichlbaher iz Beča, koji je 1999. godine bio pokretač transplantacijskog procesa u našoj državi.

- To je prilika da se ponovo pokrene priča o važnosti donacije i transplantacije organa, koja se pandemijom nažalost ugasila - navode iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Kako je naglašeno, abdominalni kirurg Zijah Rifatbegović radio je na toj knjizi od 2007. godine, a kompletan prihod od prodanih knjiga bit će uplaćen tom udruženje.

Knjiga prof. dr. Zijaha Rifatbegovića ranije je promovirana u Tuzli. Promocija je planirana još u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!