[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/tetrijeb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/100x73\/tetrijeb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/tetrijeb.jpg","size":"336.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Pretučeni muškarci koji su prethodno usmrtili tetrijeba

Ljutiti prolaznici napali su i pretukli dvojicu muškaraca u Njemačkoj koji su prethodno usmrtili tetrijeba, pticu koja je u toj zemlji na popisu ugroženih vrsta.

Dvojica osumnjičenika, starih 20 i 22 godine, bocama su tetrijeba zatukli na smrt na povratku kući sa zabave, objavila je policija u mjestu Titisee-Neustadt u Schwarzwaldu.

Obojica tvrde da je tetrijeb bio agresivan i da se radilo o samoobrani. Međutim, njihov je obračun s pticom vidjela i skupina svjedoka koja ih je ulovila, istukla i predala policiji koja sada istražuje nekolicinu prolaznika zbog nanošenja tjelesnih ozljeda nasilnicima. 

Tetrijeb je u Njemačkoj i drugdje u Europi ugrožena vrsta. Njihovi susreti s ljudima nisu neobični u brdovitim i šumskim područjima gdje ptica živi. U Schwarzwaldu se upravo provodi akcijski plan kojim se nastoji stabilizirati ta ptičja vrsta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!