[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/02\/untitled.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/02\/100x73\/untitled.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/02\/untitled.png","size":"339.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Predstavljen pametni sat sa zanimljivim opcijama i cijenom od samo 20 dolara

Korisnici Appleovih uređaja koji preferiraju Appe Watch moraju, u zavisnosti od modela, izdvojiti više od hiljadu konvertibilnih maraka za isti, no sada opostoji na tržištu i jeftiniji modeli, a kako sada stvari stoje, niti jedan sat ne može konkurirati pametnom satu koji je ove sedmice predstavila kompanija Wyze. 

Sat ove kompanije, bit će dostupan u dvije verzije - u onoj od 44 i 47 mm, sa cijenom od svega 20 dolara, odnosno oko 40 konvertibilnih maraka. 

Ono što je posebno interesantno jesu opcije ovoga sata, koji uz nekoliko nedostataka (ne posjeduje GPS i glasovne asistente), nudi manje više sve što i višestruko skuplji uređaji. No, naravno, tek se će vidjeti kako sat zapravo radi i koliko je brz i "responzivan", te kolika je njegova tehnologija praćenja.

U videu ispod, možete pogledati detalje:

Sat mjeri  i otkucaje srca, zasićenost krvi sa kisikom, broj pređenih koraka i prati aktivnost spavanja. Otporan jem uz to sve, i na vodu, sve do dubine od 2 metra, te pruža integraciju sa Google Fitom i Apple Healthom. Baterija će moći izdržati i 9 dana bez punjenja.


Wyze Watch izgledom pomalo podsjeća na Appleov smart sat - manji model dolazi s 1,4-inčnim ekranom rezolucije 320x320, dok 47 mm model ima 1,75-inčni ekran i rezoluciju 320x385 piksela, a oba uređaja imaju 16 GB interne memorije, prenosi The Verge

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!