[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/sbb-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/100x73\/sbb-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/sbb-logo.jpg","size":"64.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Predsjedništvo SBB-a donijelo mjere o reorganizaciji nakon Lokalnih izbora

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) na današnjoj je sjednici u Sarajevu donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Jednoglasno je donesena Odluka o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

- Odluka Cvike da podrži većinu sa SDA na čelu  je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću - navodi se u saopćenju SBB-a.

Naglašeno je da je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH, donijelo Odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima. Jedini je, kako se ističe u saoopćenju, izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZ BiH.

Predsjedništvo SBB-a, navodi se u saopćenju, pozvalo je SDA i HDZ BiH da što prije formiraju novu Vladu FBiH, u kojoj neće biti ministara iz SBB-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!