[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/27\/avdic-snezic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/27\/100x73\/avdic-snezic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/27\/avdic-snezic.png","size":"608.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

PRED SUDOM U MARIBORU: Rok Snežić dočekao Avdu Avdića u majici sa likom koji odsijeca glavu muslimanu

Rok Snežič je i prije nego što je ušao u sudnicu pokazao novinarki 24UR- a Mojci Hanžič majicu koju je obukao samo za ovu priliku. Na košulji je bio lik Martina Krpana, protagonista priče Frana Levstika sredinom 19. stoljeća, koji odsiječe glavu muslimanu


Na Okružnom sudu u Mariboru jutros je počelo suđenje privatnom tužiocu, poreskom savjetniku i lobisti Roku Snežiču protiv poznatog bosanskohercegovačkog istraživačkog novinara Avde Avdića. Snežič optužuje Avdića da laže, te ga goni za dva krivična djela – uvredu i klevetu, piše 24.ur.com

Ako lažu slovenački i bosanskohercegovački istražni organi, lažem i ja, rekao je prije ročišta Avdić, koji je inače, zbog ličnog poznanstva sa Snežičem, tražio izuzeće sutkinje. 

Rok Snežič je i prije nego što je ušao u sudnicu pokazao novinarki 24UR-a Mojci Hanžič majicu koju je obukao samo za ovu priliku. Na njoj je bio lik Martina Krpana, protagonista priče Frana Levstika sredinom 19. stoljeća, koji odsijeca glavu muslimanu.

"Ovo je slovenački narodni heroj Martin Krpan, sa sjekirom u ruci. Znate da je on štitio Sloveniju od muslimana. To je ono što ja smatram gospodinom novinarom. On kaže da sam ja prijetnja nacionalnoj sigurnosti muslimana, a ja samo želim da budem kao Martin Krpan", kazao je Snežič.

Crtež na majici Roka Snežiča (Foto: Delo.si)

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih istraživačkih novinara, urednik portala Istraga, Avdo Avdić više puta je dobio prijetnje. Po završetku današnjeg ročišta, Snežič mu je pokazivao majicu i  kazao:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!