[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/03\/03\/tik-tokk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/03\/03\/100x73\/tik-tokk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/03\/03\/tik-tokk.jpg","size":"40.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Povećava se dužina TikTok videa

Da je budućnost društvenih mreža u videu, već odavno znaju svi. Pitanje je koliko dugi video treba biti kako bi zadržao pažnju gledatelja, a ne postao dosadan, odnosno, kako bi ga konzument pogledao. 

Ako je vjerovati TikToku, to vrijeme trajanja raste iz godine u godinu. Naime, kad se TikTok tek pojavio na sceni, video koji su korisnici objavljivali mogao je trajati maksimalno 15 sekundi.

Upravo je ta kratka forma omogućila brojne kreativne načine izražavanja i pridonijela popularizaciji kako TikToka, tako i videa na društvenim mrežama. Ipak, nije trebalo mnogo vremena da trajanje videa s originalnih 15 sekundi bude produženo na 60 sekundi.

Takvo povećanje je omogućilo kreatorima, ali i običnim korisnicima da objavljuju video koji ima priču. U TikToku su zaključili kako ni to nije dovoljno dugačko nekim korisnicima pa su dužinu videa podigli na tri minute. To je za mnoge već bilo previše, jer je od kreatora zahtjevao da stvore sadržaj koji će toliko dugo zadržati gledatelja.

Ali čini se kako u TikToku vjeruju da mogu ići i korak dalje. Iz TikToka ponudili su opciju da video traje do 10 minuta.

- Uvijek razmišljamo o novim načinima kojima bismo povećali vrijednost naše zajednice i obogatili TikTok iskustvo. Prošle smo godine predstavili mogućnost dužeg videa, što je našoj zajednici dalo priliku da stvaraju duže snimke i duže se zabavljaju. Danas započinjemo s mogućnošću učitavanja videa koji je do 10 minuta dugačak, što će, nadamo se, otključati dodatne kreativne mogućnosti za naše kreatore širom svijeta - rekao je u izjavi za TechCrunch glasnogovornik TikToka.

Opcija učitavanja dugačkog videa polako će se uvoditi korisnicima širom svijeta, što znači da bi već za nekoliko dana mogli vidjeti prve takve dugačke snimke na TikToku.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!