[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/05\/sudbih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/05\/100x73\/sudbih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/05\/sudbih.jpg","size":"120.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Potvrđena optužnica Toniju Bašiću za podsticanje na terorizam

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, dana 29.12.2020. godine, optužnicu u predmetu Toni Bašić koja optuženog Tonija Bašića tereti da je počinio krivično djelo javno podsticanje na terorističke aktivnosti iz člana 202.a u vezi s krivičnim djelom terorizam iz člana 201. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH).

U optužnici se navodi da je optuženi u periodu od 8.2.2020. do 17.3.2020. godine u više navrata javno i to putem sredstava javnog informiranja i koristeći se društvenom mrežom Telegram, koja je dostupna širem krugu korisnika, podsticao druge na izvršenje krivičnog djela terorizma iz člana 201. KZ BiH. U optužnici se navodi da je optuženi Toni Bašić objavio formiranje kanala pod nazivom „Moon Krieg Division“, te da je podržavao politički teror i ubistvo Jevreja i političara. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!