[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/eko-zh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/eko-zh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/eko-zh.jpg","size":"84.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Potpisani sporazumi o suradnji općina u okviru projekta koji financira EU

U okviru prekograničnog projekta „Y O U t h   d r i v e – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša ", potpisani su sporazumi o suradnji između voditelja projekta i gradonačelnika i načelnika gradova i općina na području Zapadnohercegovačke županije (Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški i Grude).

Gradonačelnici i načelnici su prepoznali značaj ovog projekta te su potpisivanjem sporazuma osigurali suradnju u  njegovoj provedbi u iduće dvije godine, priopćili su iz Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega koja je nositelj projekta.  

Značaj projekta, koji financira Europska unija u iznosu oko 232.000 eura doprinosi razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. Projekat radi na podizanju svijesti kod mladih u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unapređenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega i Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore sa sjedištem u Kotoru.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!