[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/12\/porodicni-dan-hastahana.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/12\/100x73\/porodicni-dan-hastahana.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/12\/porodicni-dan-hastahana.jpg","size":"416.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Porodični dan Općine Centar'- lutke, maskote i koncert za djecu i roditelje

U  organizaciji Općine Centar Sarajevo, Centra kulture i mladih Općine Centar i Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) za sve mališane i njihove roditelje je održana manifestacija „Porodični dan Općine Centar“.

S obzirom na izuzetno visoko zagađenje zraka u glavnom gradu BiH, ali i interesovanje djece i roditelja, svi planirani sadržaji održani su u zatvorenom prostoru na Hastahani.

Mališanima se na manifestaciji pridružio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, savjetnikom Bećirom Sirovinom, pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i saradnicima.

Djeca su imala puno razloga za dobru zabavu uz bogat kulturno-zabavni program. Naime, tokom nedjeljnog poslijepodneva za mališane su organizovane različite zabavne aktivnosti, kao što su radionice lutkarstva, oslikavanja lica, likovne radionice, druženje sa maskotama i kostimiranim likovima, koncert... Također obezbijeđeno je besplatno klizanje, snižene cijene hrane i pića, te gratis vožnja u lunaparku, saopćeno je Općine Centar.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!