[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/yy_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/yy_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/yy_1.jpg","size":"82.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pop podržava borbu, glasno kritikuje Trampa, ali ne kleči tokom himne: To su moji lični razlozi

Nakon igrača Orlanda Džonatana Ajzaka, ni Greg Popovič i njegova pomoćnica u stručnom štabu San Antonija Bek Hemon nisu klečali sinoć tokom izvođenja američke himne. 

Legendarni trener Sparsa javno je mnogo puta podržao svoje igrače u borbi za rasnu jednakost, ali nije želio da kleči.

"Stajao sam iz ličnih razloga o kojima ne bih govorio. Mislim da je liga odlično reagovala u borbi za rasnu jednakost i ja svoje igrače u tome podržavam", rekao je Popovič koji je veteran američkog ratnog zrakoplovstva.

Podržali su ga i njegovi igrači.

"Svi vjerujemo u trenera i Beki. Greg često govori o rasnoj jednakosti, a Beki je konstantno u prvim redovima naše borbe. Zbog ovoga niko ne treba da ih osuđuje", rekao je Demar Derozan.

Popovič je godinama jedan od najvećih zagovornika rasne jednakosti, ali i jedan od najglasnijih kritičara američkog predsjednika Donalda Trampa.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!