[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/l-b74d0fa32e4d1f20678ac5717ae65527.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/100x73\/l-b74d0fa32e4d1f20678ac5717ae65527.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/l-b74d0fa32e4d1f20678ac5717ae65527.jpg","size":"82.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

U cilju stvaranja pretpostavki za razvoj poduzetništva u tom gradu, čelnici Gradske uprave Zenica i dva gradska zenička javna preduzeća potpisali su danas Sporazum o saradnji s novim vlasnikom licence za organizaciju 26. zeničkog privrednog sajma (ZEPS), koji bi se ove godine ponovno trebao održati u terminu od 1. do 5. oktobra.

ZEPS bi, ali sada u organizaciji Privrednog društva TAPAS d.o.o. Zenica, nakon pet godina pauze ponovo trebao biti održan početkom oktobra ove godine, ali još uvijek nije poznato na kojoj površini.

-Počeli smo da radimo na ZEPS-u 1996. godine, radili smo cijelo vrijeme, ali kako je ZEPS bio u padu odlučili smo se da otkupimo licencu te da ga ponovo vratimo na stare staze slave, da vratimo sjaj Zenici, da je vratimo kao sajamski grad - kazao je direktor TAPAS-a Elvir Ajanović.

Najavio je da će uz podršku Grada i javnih preduzeća te mladih ljudi pokušati organizirati što bolji sajam već ove jeseni.

- Sajam ZEPS bio je i generalni bosanskohercegovački sajam, ali pošto nije bio pet godina, sada je svrstan u sajamske manifestacije. Već naredne bit će generalni bh. sajam - najavio je Ajanović.

Sporazum s ovom firmom potpisali su gradonačelnik Fuad Kasumović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica Nedim Talić i direktor Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. Zenica Senad Pašalić, koji su obećali svu potrebnu podršku za revitalizaciju tog sajma.

-ZEPS je jedan poslijeratni brend Grada Zenice. Grad je dao svu podršku koju treba da vratimo taj sajam u Zenici i on će ove godine biti u oktobru - kazao je Kasumović.

ZEPS se, nakon 25 izdanja, nije održavao u proteklih pet godina, odnosno zadnji je održan u oktobru 2018. godine u organizaciji Poslovnog sistema RMK Zenica.

Organizacija 26. sajama, nakon neuspješnih priprema, definitivno je bila otkazana u septembru 2019. godine, kada je otkazan i 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal.

Kasumović je napomenuo kako je preduzeće TAPAS licencu kupilo od “nekih slovenačkih fondova”.

Sajam se godinama organizirao na prostoru Kamberovića polja u tom gradu. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!