[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/podgorica-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/100x73\/podgorica-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/podgorica-4.jpg","size":"130.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Podnesena inicijativa za smjenu aktuelne Vlade Crne Gore

Skupštini Crne Gore dostavljena je inicijativa za smjenu aktuelne Vlade Zdravka Krivokapića.

Inicijatvu su podnijeli GP URA Dritana Abazovića i dio opozicionih stranaka.

 Inicijativu su potpisali zastupnuci Koalicije "Crno na bijelo" (URA i Savez građana Civis) koji su dio vlasti, te opozicionih partija - Socijaldemokratska partije, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske liste, Albanske koalicije i dio zastupnika Demokratske partije socijalista.

 "Inicijativom će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine zastupnika, kao i ranije predloženi koncept manjinske vlade", navodi se u priopćenju GP URA.

Formiranje manjinske Vlade su kao model za izlazak iz višemjesečne političke krize predložili 17. siječnja URA i Savez građana CIVIS.

Oni su dio vladajuće koalicije sa prosrpskim Demokratskim frontom i Demokratama, s kojima su zajedno osvojili 41 od 81 zastupničkih mjesta na izborima u kolovozu 2020.godine.

Predlog za formiranje manjinske vlade isključuje najjaču vladajuću i opozicionu partiju – Demokratski front (DF) i Demokratsku partiju socijalista (DPS), ali je potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović kazao da je koncept ponuđen svim zastupnicima i da mogu da ga podrže svi, uključujući i te stranke, prenose mediji u regiji.



 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!