[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/l-a3ad425ecfd744012bba21adad90e6c4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/100x73\/l-a3ad425ecfd744012bba21adad90e6c4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/l-a3ad425ecfd744012bba21adad90e6c4.jpg","size":"169.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Podgorica: Tijekom prosvjeda zatražena smjena vlade Dritana Abazovića

 U Podgorici je danas, ispred zgrade crnogorske Vlade održan prosvjed protiv potpisivanja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i to uoči sastanka crnogorskog premijera Dritana Abazovića s patrijarhom Porfirijem u Beogradu.

Tijekom prosvjeda predstavnici Socijaldemokrata su zatražili od Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), koja je dio aktualne vlade, da pokrenu proceduru za smjenu vlade premijera Dritana Abazovića.

Tom prigodom glasnogovornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da radna verzija temeljnog ugovora znači tihu kapitulaciju Crne Gore pred projektom "srpskog svijeta".

"Zato s ovog mjesta pozivamo, prije svega subjekte koji su zajedno s nama bili opozicija, da otkažu podršku vladi Dritana Abazovića i da pokrenu proceduru smjene vlade", istaknuo je Zirojević.

Građanski aktivist Nebojša Mrvaljević kazao je da Crna Gora mora ostati sekularna država, koja treba imati ugovor sa svim vjerskim zajednicama, ali takav da neće negirati postojanje Crne Gore.

Idući prosvjed bit će održan u ponedjeljak, 4. srpnja, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!