[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/ad.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/ad.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/ad.jpg","size":"441.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Počeo je velika pobuna navijača Manchester Uniteda

Nakon poraza od Burnleyja, Uniteda katastrofalnim gubitkom čak trećine izgubljenih utakmica prvaka ove sezone, što mu osigurava mjesto u Ligi prvaka za šest bodova, nije siguran ni da će sljedeće sezone otići u Ligu Evrope. vlasnici koji Junajted koriste samo kao kravlje mlijeko.

Američka porodica Glazer kupila je klub u proljeće 2005. uz glasan otpor velikog dijela navijača Uniteda. Međutim, u sljedećim godinama je ova pobuna opala jer je United bio izuzetno uspješan i trofejno sklon da navijači ponovo budu nezadovoljni i postanu glasniji nakon završetka ere Alexa Fergusona. 

Sada je pobuna jača nego ikad u ovih 15 godina, o čemu svjedoči ponašanje publike na Old Traffordu tokom posljednjeg meča. Kad je bilo jasno da skromni Burnley osvaja nekad sjajni United u svom domu, počelo je skandiranje "Vrati nam Junajted", nakon čega je "Ustani ako mrziš Glazers" još glasnije i žešće. Većina na Old Traffordu dočekala je igru ​​na nogama. 

                                                                                                                                                                                                                                    izvor; index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!