[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/070421-vakcina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/070421-vakcina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/070421-vakcina.jpg","size":"61.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Počela vakcinacija starih osoba u ustanovama zajedničkog stanovanja u ZDK-u

U domovima za stara lica te centrima palijativne njege u Zeničko-dobojskom kantonu, danas je počela vakcinacija protiv infekcije Covida-19 i korisnika usluga tih ustanova čije je osoblje vakcinisano još prije 20-ak dana.

Kako je u izjavi za Fenu istakao direktor JU Dom za stara lica Zenica Kemal Efendić, prvu dozu vakcine proizvođača AstraZeneca dobilo je 64, od ukupno 77 korisnika usluga te ustanove.

-Vakcinisani su svi koji su izrazili želju da se vakcinišu. Sretni smo što su, nakon 19 od ukupno 25 naših zaposlenika, a koji su pristali da budu vakcinisani, prvu dozu vakcine dobili i naši štićenici. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu - kaže Efendić, koji ističe da do sada nisu zabilježene nikakve nuspojave kod vakcinisanih.

Međutim, dodatno vrijeme za početak vakcinacije, kako bi osigurali i potpise srodnika ili skrbnika svojih korisnika, zatražili su u JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK.

-Dogovoreno je da ćemo proces vakcinacije u našoj ustanovi obaviti u petak. Ne želimo ništa riskirati, s obzirom da se vakciniše samo vakcinom AstraZeneca, kojom je u velikom broju evropskih zemalja zaustavljeno vakcinisanje. Želju da se vakcinišu izrazilo je 53, od ukupno 143 naša korisnika - kaže direktor te ustanove Damir Jukić.

On napominje kako je prvom dozom iste vakcine vakcinisano i 25 od 53 zaposlenika te ustanove.   

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!