[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/04\/pozitivna-bih-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/04\/100x73\/pozitivna-bih-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/04\/pozitivna-bih-1.jpg","size":"246.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

Počela realizacija projekata Pozitivne priče-Pozitivna BiH i Pozitivna regija

Ekipa Starta od 15.februara pa nadalje ima namjeru da objavljuje pozitivne priče iz Bosne i Hercegovine ali i regije kako bi pokazali da život na ovim prostorima  čine i neki drugi mali i veliki ljudi i njihova djela. 

Ne želimo da se novinarstvo svede samo na priču o političarima i problemima. Hoćemo da pratimo i kreiramo priče o napretku i mogućnostima na ovim prostorima.

Političari su već godinama glavne teme novinarskih sadržaja i glavne zvijezde života građana u Bosni i Hercegovini i u regiji. Potpomognuti režimskim medijima, društvenim mrežama  kreiraju atmosferu straha, netrpeljivosti i napetosti kako među samim građanima u BiH, tako i prema građanima država u regiji, ali i obrnuto. Takvo stanje im savršeno odgovara, a građani su samo prividno u fokusu pažnje političara i njihovog djelovanja. 

U nedostatku sadržaja koji promoviraju građane Bosne i Hercegovine , pojedince, grupe, kolektive koji vode svoje male bitke za bolje sutra, još 2010. godine započeli smo objavu pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine  o njenim građanima, o njihovim djelima, aktivizmu, borbi za perspektivu, razvoju zemlje u svakom smislu. Sada želimo ići dalje. Želimo uključiti javnost u Bosni i Hercegovini i regiji da sugerišu, učestvuju i sami kreiraju vlastite pozitivne priče koje ćemo objavljivati na našem portalu. 

U okviru naše rubrike POZITIVNA BiH na portalu www.startbih.ba kreirali smo podrubrike Pozitivna.bih i Ja sam zvijezda putem kojih  javnost može pratiti  multimedijalne sadržaje o pozitivnim pričama iz Bosne i Hercegovne i regije, sadržaje koje će kreirati redakacija Starta ali i svi oni koji imaju svoju pozitivnu priču.

Zato Vas pozivamo da učestvujete, šaljete svoje pozitivne  priče i prijedloge  kako bismo zajednički pokrenuli pozitivnu atmosferu i  pozitivne promjene u BiH i cijeloj regiji , kako bi svako od Vas bio zvijezda u javnom prostoru i društvenom životu a ne političari! 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!