[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/29\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/29\/100x73\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/29\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","size":"48.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Planira li Samsung predstaviti Galaxy Roll ili Galaxy Slide?

Iako su telefoni sa savitiljivim ekranima još uvijek mobilna egzotika, za one sa dubljim džepom koji su za takav moderan komad tehnologije spremni oprostiti određene mane i nedostatke, tehnologija napreduve velikim moracima te se nadamo da će za koju godinu kvaliteta savitljivih ekrana biti ista ili približna kvaliteti ekrana na kalsičnim mobitelima.

 

Zahvaljujući napretku tehnologije ekrana, pametni telefoni (ali i drugi gadgeti) moglibi izgledati potpuno drugačije i njihov će dizajn zavisiti samo o mašti i sposobnostima, a ne o tehnološkim ograničenjima. Od mobilnih kompanija, u budućnosti možemo očekivati eksperimente ne samo sa savitljivim već i sa rolajućim, odnosno odmotavajućim ekranima te kliznim ekranima.

Primjere takvih uređaja smo već vidjeli, a tim putem će krenuti i Samsung. To je potvrdio, na jednoj od svojih konferencija, potpredsjednik SamSung Displaya Kwon-Young CHoi, koji je kazao - kako će učvrstiti svoju prisutnost na tržištu putem inovativnih oblika poput rolajućih i kliznih ekrana.-

Treba napomenuti kako samsung ne radi takve stvari prvi put, jer je ova kompanija već i ranije imala ovakve patente. Jedan takav patent prikazuje rolajući ekran koji podsjeća na nedavno prikazani LG-jeb telefom sa sličnim ekranom, dok drugi patent prikazuje uređaj na kojem ekran može kliznuti na dole. 


Iako nije poznato znači li najava Choija, zajedno sa spomenutim prijavljenim patentima da će Samsung zaista krenuti u razvoj takvih telefona, na mreži već sada možemo pročitati nagađanja o potencijalnim Samsungovim telefonima Galaxy Roll i Galaxy Slide. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!