[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/petev-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/100x73\/petev-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/petev-2.jpg","size":"65.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Petev eksluzivno za Start: Ne osjećam pritisak, idemo napraviti dobar posao uz fajtersku igru

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev na selektorskoj klupi je naslijedio Dušana Bajevića. Protukandidat Petevu bio je naš proslavljeni reprezentativac Sergej Barbarez koji je imao znatno veću podršku javnosti. Ovog mjeseca reprezentaciju očekuju prve kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prvi ispit Zmajeve čeka u Helsinkiju 24. marta protiv Finske.

Posljednjeg dana marta BiH će na Grbavici ugostiti Francusku u drugom kolu ovog takmičenja. Između ta dva susreta, u Zenici će 27. marta biti odigran prijateljski meč protiv Kostarike.

Pravi trenutak za razgovor za selektorom Petevom.

Vaše imenovanje za selektora BiH je izazvalo dosta pompe u sportskoj javnosti BiH. Sada kada su se strasti malo smirilie kakav je Vaš komentar?

Sve prihvatam. Živimo u 21. vijeku i svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Bilo je pretjerivanja, ali poštujem svačije mišljenje. Znam šta sam i šta mogu. Vjerujem u sebe i idemo napraviti dobar posao.

Doživljavate li to na neki način kao otežavajuću okolnost?

Lično meni ne stvara nikakav pritisak. Nije ovo ni prvi ni zadnji put. Uvijek je tako kada se imenuje novi trener, klupski ili reprezentacije. Ne osjećam pritisak.

Kakve zmajeve možemo očekivati u kvalifikacijama, pogotovo protiv Francuske koja je svakako najveći favorit u grupi?

Francuska ima igrače za dvije, tri jake reprezentacije. Svaka čast, poštujem svaku ekipu u našoj grupi. Šta ja želim? Da idemo i da igramo fajterski! Učinićemo sve da tako i bude. Moramo zajednički napraviti preduslove za to i da svi budemo kao jedan. Nije ovo fudbal od prije 25 godina. Nema velikih favorita ni autsajdera. Po meni 40% uspjeha čini zajedništvo i timski duh, a ostalo kvalitet igrača.

Da je sutra zvanična utakmica, znate li u ovom trenutku kojih 11 bi izašlo na teren?

Znam.

Hoćete li ih nabrojati?

Neću, ali znam ko su.

Kompletan video intervju sa novim selektorom možete pogledati sutra na portalu i YouTube kanalu Startbih.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!