[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/22\/dusko-perovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/22\/100x73\/dusko-perovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/22\/dusko-perovic.jpg","size":"50.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Profesija novinar/novinarka

Perović prijetio CAPITAL-u: „Ugasiću vas. Imaćete mnogo problema spomenete li još jednom „Comsar“, bolje da se selite…

Portal CAPITAL objavio je danas da je, iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada Republike Srpske dozvolila kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

Ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu vlast Srpske na taj način opet izlazi u susret, a sve kako bi se povećala vrijednost koncesije i opravdala visoka cijena koju „Elektroprivreda RS“ planira da plati za otkup te koncesije, nakon što je odbijena ruska korporacija ZIO -“Podoljska fabrika za mašinogradnju”, koja je htjela beskamatno da izgradi „Ugljevik 3“.

Pola sata nakon objave teksta redakciju CAPITAL-a nazvao je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, te predstavljajući se kao lobista „Comsara“ iznio niz uvreda i prijetnji na račun redakcije i glavnog i odgovornog urednika CAPITAL-a Siniše Vukelića.

Ja sam doveo tog investitora, probamo da nešto napravimo u toj državi. On je imao 20 kontrola do sada, od SIPA, MIP-a i ostalih kriminalnih organizacija u Bosni i Hercegovini, znači samo se tjeraju investitori. Poručite vašem vlasniku, bude li još jedanput spomenuo, imaće problem velikih u životu, zapamtite, možete me zapisati šta sam rekao, slobodno snimite razgovor“, galamio je šef Predstavništva RS u Moskvi u telefonskom razgovoru sa novinarkom Svjetlanom Šurlan.

Pobrinuo se Perović da ga pogrešno ne shvatimo da je prijetnju izrekao u afektu, pa će ih još nekoliko puta ponoviti.

Još jedan tekst bude li o „Comsaru“ napisan… to je čovjek napošteniji, najkorektniji investitor koji je ikada bio u BiH. Samo pravite izmišljotine, pišete. Poručite tom vašem vlasniku, imaće problem još jedanput spomene li „Comsar“ uopšte, a ne te insinuacije, lažanije. Ja vam kažem imaćete ozbiljan problem. Stalno izmišljotine pišete, te će ovaj da kupi, te će onaj da kupi, te korupcija, slobodno poručite vlasniku, kažite Duško Perović mu je poručio iz Moskve, napiše li, biće problema. Ja vam kažem, spomenete li još jedanput „Comsar“ biće problema, vjerujte mi“, nije žalio Perović vremena i riječi da odbrani interese privatne ruske kompanije.

Šef Predstavništva Republike Srpske nastavio je u istom tonu: „Nemojte više da ste mi se obratili, ja sam s vama bio korektan, a vi pišete bljuvotine i lažanije, samo izmišljate, pravite afere. Čitao sam prošle tekstove pa sam ćutao. Slobodno mu poručite, dajte mi njegov telefon ja ću u lice da mu to kažem. Nema problema naći ću ja njega. Ali poručite mu, bude li spomenuo još jedanput „Comsar“ bolje nek se seli na Mars, ja vam to poručujem. Može slobodno napišite da Duško Perović prijeti, slobodno napišite, jeste“.

Perović je najavio da će doći u Banjaluku da održi pres konferenciju, a kako bi nas spriječio da dalje pišemo, optužiće nas da smo tražili novac da ne pišemo o „Comsaru“

Napraviću konferenciju da kažem kako tražite novac, a vi pišite da ja prijetim, jel vam jasno. Zapamtite, ja se nikog ne plašim i vi ste izreketirali zašto ta termoelektrana nije napravljena. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu protiv vas zato što tražite novac, eto. Jesmo završili, vi ćete završiti. Još jedan članak bude li, biće problema, mnogo će biti. Ja ću vas zatvoriti i ja ću vam zatvoriti taj sajt vaš, zapamtite šta vam kažem“, rekao je Perović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!