[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/sastanak-covic-dodik.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/100x73\/sastanak-covic-dodik.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/sastanak-covic-dodik.jpg","size":"55.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

PDP: Potpuno je jasno da Dodik i Čović žele od cijele BiH da naprave „slučaj Mostar“

Danas je potpuno jasno da lideri SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović, prijetnjama da neće dozvoliti održavanje izbora ukoliko nemaju kontrolu nad CIK BiH žele od cijele BiH da naprave „slučaj Mostar“, stoji u saopštenju Partije demokratskog progresa (PDP).

U njihovom saopštenju nadalje stoji: 

Neophodno je insistirati na poštovanju svih građana u Republici Srpskoj i FBiH, osnovnih demokratskih procesa i da jasno i nedvosmisleno pokaže stav koji su zagovarali ambasadori Kvinte i drugi predstavnici međunarodne zajednice i EU pri formiranju vlasti u BiH.

Nedopustivo je da se građani BiH drže kao taoci samo iz razloga što je SNSD nezadovoljan jer više nema kontrolu nad CIK BiH, čime su im oduzeti instrumenti da nekažnjeno prijete i ucjenjuju birače, manipulišući izbornim procesom.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!