[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/fna-147812.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/100x73\/fna-147812.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/fna-147812.jpg","size":"61.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Otvorena izložba radova UNESCO-ve svjetske baštine

Izložba "Stari most i stećak", radova polaznika inkluzivne radionice UNESCO-ve baštine svečano je otvorena u utorak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

 Na izložbi su predstavljeni radovi nastali na likovnoj inkluzivnoj radionici na temu Stari most i stećci, a koju je uz akademskog kipara Dalibora Nikolića, vodila i članica Udruženja Down sindrom Darija Delić, što je bilo prvi put da u BiH osoba s Down sindromom vodi jedan takav događaj.

- Trudili smo se koliko možemo i dali smo sve od sebe - kazala je Delić novinarima uoči otvaranja izložbe.

Navela je kako je zadovoljna izloženim radovima te zahvalila svim sudionicima radionice.

 Akademski kipar Dalibor Nikolić, voditelj Galerije kraljice Katarine Kosače pojasnio je kako su polaznici radionice na postojeće isprintane fotografije na većem formatu, tehnikom kolaža, radili svoje intervencije.  

 - Tako da ovdje imamo priliku vidjeti likovno, zaista, kvalitetna ostvarenja - kazao je Nikolić.   

Radionica je održana u sklopu manifestacije obilježavanja 17. godišnjice obnove Starog mosta i 16. godišnjice upisa Mostara na listu UNESCO-a, a sudjelovala su djeca iz Doma za djecu Mostar - Egipatsko Selo, članovi Udruge Down sindrom i učenici osnovnih škola iz Mostara.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!