[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/01\/posusje-tragedija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/01\/100x73\/posusje-tragedija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/01\/posusje-tragedija.jpg","size":"39.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

OTKRIVEN IDENTITET STRADALIH U POSUŠJU: Svi su rođeni 2001. godine

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje usljed gušenja plinom u vikendici smrtno je stradalo osam osoba.U jezivoj tragediji stradale su četri djevojke i četiti mladića, svi rođeni 2001. godine. 

Otkriven je identitet stradalih, prenosi Slobodna Bosna: 

Ivan Miličević, rođen 29. augusta 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje,

Stipe Romić, rođen 27. septembra 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje,

Mirela Rezo, rođena 8. septembra 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju,

Žana Pavković, rođena 15. septembra 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje,

Mia Soldo, rođena 4. augusta 2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje,

Stipe Pavković, rođen 22. septembra 2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje,

Marija Pavković, rođena 16. aprila 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje,

Stjepan Jukić, rođen 9. augusta 2001. u Mostaru, nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Na Facebooku se oglasila i Općina Posušje.

"Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad", napisali su.

tragedija-posusje.jpg

"Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno", kazao je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Ranije je objavljeno da se jeziva nesreća dogodila u mjestu Tribistovo i da su tijela pronađena u vikendici na putu između Posušja i Blidinja, na području Zapadnohercegovačkog kantona. 

Kako je rekla glasnogovornica MUP-a ZHK Martina Medić, oko 10 sati policija u Posušju dobila je dojavu da je pronađeno više tijela u vikendici.

Na mjestu tragedije su policija, tužilac i druge službe koje provode uviđaj i utvrđuju razloge nesreće.

Prema neslužbenim navodima, najvjerovatnije ih je ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću elekričnom energijom.

Naime, u nekim vikendicama na Tribistovu nema električne energije i koriste se plinski agregati za dobivanje struje pa se pretpostavlja kako su mladi nakon novogodišnjeg slavlje otišli na spavanje kad se dogodilo kobno curenje plina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!