[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/pucnjava-walmart.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/100x73\/pucnjava-walmart.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/pucnjava-walmart.jpg","size":"56.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Osumnjičeni za pucnjavu u Arkansasu mrtav

Muškarac koji je otvorio vatru i pucao u dvojicu policajaca u supermarketu Walmart u Forrest Cityju u Arkansasu u ponedjeljak ujutro je mrtav, rekao je novinarima gradonačelnik Cedric Williams.

Policajci su uradili odličan posao. Svojom reakcijom spasili su mnoge živote, kazao je on.

pucnjava-arkansas.jpg

Najmanje tri osobe, od kojih su dva policajca, ustrijeljeni su iz vatrenog oružja , saopćila je lokalna policija.

Časnici koji su reagirali na incident, poručnik Eric Varner i detektiv Eugene Watlington, u vrijeme pucnjave nisu nosili tjelesne kamere, rekao je na konferenciji za novinare šef gradske policije Forrest City, Deon Lee. Dodao je da, kao detektivima gradske policije , nisu bili obavezni nositi policijske prsluke opremljene tjelesnim kamerama.

Varner je nakon incidenta prebačen u medicinskom centru Forrest City gdje mu je pružena lječnička pomoći i pušten je, rekao je Lee. Watlington je prevezen u Regionalnu zdravstvenu službu u Memphis i podvrgnut je operaciji, dodao je. 

Glasnogovornik 'Walmart'-a Scott Pope rekao je da ta kompanija sarađuje u istrazi sa gradskom upravom Forrest Citya, ali je odbio dati dodatna pojašnjenja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!