[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/xs_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/100x73\/xs_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/xs_1.jpg","size":"73.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

O’Sullivan: Nisam najbolji igrač snookera svih vremena

Barem se tako činilo do izjave koju je Ronnie O’Sullivan dao britanskim medijima na početku Svjetskog prvenstva koje se tradicionalno održava u Crucibleu u Sheffieldu.

U ovom kultnom zdanju O’Sullivan se bori za svoj osmi naslov svjetskog prvaka, čime bi postavio rekord i osamio se na vrhu “ljestvice svih vremena” ispred Stephena Hendryja. U tekućoj sezoni Ronnie je već osvojio prva dva turnira “Triple Crown” – prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters. U oba slučaja to mu je bio osmi trofej na turniru i u oba je slučaja rekorder po broju osvojenih naslova.

Čini se da je sada na redu Svjetsko prvenstvo.

“Ne mislim za sebe da sam najbolji igrač snookera svih vremena. Ja sam jedan od najboljih. Tu su i Stephen Hendry, Steve Davies (osvojio šest svjetskih naslova)… Moja karijera je drugačija. Oni su nizali svoje uspjehe kroz deset godina, a ja sam skrenuo s puta, sabrao se i vratio kao pobjednik. Morao sam igrati duže da bih postigao njihova postignuća. To samo pokazuje da stvari koje se dogode izvan stola mogu utjecati na vašu igru. Hendry i Davies to nisu imali – sve su skrojili tako da se fokusiraju na snooker,” kaže Ronnie O’Sullivan.

O’Sullivan počinje natjecanje za Svjetsko prvenstvo u srijedu poslijepodne, kada će se sučeliti s Jacksonom Pageom, 22-godišnjim kvalifikantom iz Walesa.

Ronnie je svoj prvi naslov u Sheffieldu osvojio kao 25-godišnjak još 2001. godine, a zatim ga je osvajao 2004., 2008., 2012., 2013., 2020. i 2022. godine, kada je sa 46 godina postao najstariji svjetski prvak u povijesti snookera.

Izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!