[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/l-6f1858f0bea1944a321a2b94cf3d2209.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/100x73\/l-6f1858f0bea1944a321a2b94cf3d2209.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/l-6f1858f0bea1944a321a2b94cf3d2209.jpg","size":"77.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Osmanović: Radovi na izgradnji Spomenika bosanskim specijalcima realizuju se planiranom dinamikom

 Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, te predstavnici Udruženja veterana Odreda policije ''Bosna'' Kantona Sarajevo, kao i gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, potpisali su Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta – "izgradnje Spomen-obilježja bosanskim specijalcima na lokalitetu parka kod Druge gimnazije u Sarajevu".

Kako je istaknuto, izrada Spomenika realizira se prema planiranoj dinamici, a današnjim potpisivanjem navedenog sporazuma definisane su smjernice koje se odnose na radove u narednom periodu, saopćeno je iz Službe za press i protokol KS.

- Zaista još jednom moram da naglasim važnost izgradnje ovog spomenika, koji će trajno svjedočiti našoj hrabrosti i otporu našeg naroda. Taj bosanski inat bit će iskazan kroz spomenik s tenkom i našim braniteljima - specijalcima. Ponosni smo prvenstveno na saradnju povodom realizacije ovog projekta, ali i na spremnost današnjih potpisnika da podrže izgradnju Spomenika. Želio bih zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju ove ideje, koja evo već duži niz godina čeka svoj početak - istakao je ministar Osmanović.

Potpisivanje Sporazuma značit će dovođenje ''uništenog tenka neprijateljske vojske'' u spomeničko stanje, a nosilac aktivnosti ovog dijela projekta bit će Udruženje veterana Odreda policije ''Bosna'' KS. U ovom dijelu izrade spomenika također je planirana i izrada figure specijalaca, koje su dio predmetnog spomen-obilježja.

Planirano je da izgradnja spomenika bosanskim specijalcima bude realizovana do kraja tekuće godine.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!