[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/1304-akcija-posumljavanja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/100x73\/1304-akcija-posumljavanja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/1304-akcija-posumljavanja.jpg","size":"212.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Općina Jablanica novim sadnicama ukazuje na važnost očuvanja okoliša

Načelnik Jablanice Salem Dedić potpisao je deklaraciju kojom se općina Jablanica obvezuje da će svake godine, počevši od 12. listopada 2020., zasaditi najmanje 500 sadnica u okviru inicijative za zeleniju i održivu budućnost koju je pokrenuo Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Cilj inicijative je da u suradnji sa 16 partnera u BiH bude posađeno 10.000 sadnica na području Općine u 2020. godini, čime bi se ukazalo na važnost očuvanja okoliša i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili uticanja klimatskih promjena, zaštitio okoliš i smanjio rizik od katastrofa.

S obzirom da je općina Jablanica posvećena ublažavanju i prilagođavanju utjecajima klimatskih promjena samim tim je i predložena kao partner u okviru UNDP BiH "Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost" (Go Green Pledge).

Inicijativu sufinancira UNDP u Bosni i Hercegovini i sudjelovat će s kupovinom 2.000 sadnica, a lokalne zajednice s 8.000 sadnica, izvijestili su iz općine Jablanica.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!