[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/faiq-bolkiah.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/100x73\/faiq-bolkiah.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/faiq-bolkiah.jpg","size":"90.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

On je najbogatiji fudbaler na svijetu i nosi dres Leicestera

Sa 8,3 (bruto) miliona eura mjesečno listu najplaćenijih fudbalera predvodi Lionel Messi ispred Cristiana Ronalda sa 4,5 i Neymara sa 3 miliona eura.  Njihovo bogastvo je međutim neusporedivo sa onim koje posjeduje Faiq Bolkiah, veznjak Leicestera.

Naime, ovaj 21-godišnjak je član Brunejske Bolkiah familije. Njegov ujak, Hassanal Bolkiah je zapravo Sultan od Bruneja čije se bogastvo procjenjuje na oko 20 milijardi dolara što ga već godinama svrstava među najbogatije ljude na svijetu.

Njegov otac Jefri Bolkial se jednom prilikom pohvalio da u svojoj kolekciji ima čak 2,400 luksuznih automobila. Toliko je bogat da je za svoj 50-ti rođendan izgradio kompletan stadion na čijem je otvaranju nastupao niko drugi do Michael Jackson za čiji je nastup izdvojio oko 13 miliona dolara.

Umjesto da ostane u porodičnom biznisu, Faiq je odlučio da postane profesionalni fudbaler.

Kapiten Brunejske mlade reprezentacije od 2016. sjedi na Leicesterovoj klupi za rezervi čekajući svoju šansu.

Ukoliko je uskoro ne dobije nije isključeno da možda kupi cijeli klub i tako osigura mjesto u prvom timu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!