[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xo.jpg","size":"101.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Olympiakos prvi put u polufinalu nekog evropskog takmičenja, Tzolakis heroj penal serije

Nogometaši Fenerbahcea su rano došli do prednosti, a već u 11. minuti za istanbulski tim gol je postigao Irfan Can Kahveci. Sjajnom loptom Sebastian Szymanski je uposlio Kahvecija koji je rutinski savladao golmana grčkog tima. Do kraja prvog dijela nije bilo mnogo uzbuđenja osim sporne situacije iz 45. minute kada je nakon VAR pregleda utvrđeno da domaći neće dobiti penal, nakon što je prethodno Szymanski bio srušen u kaznenom prostoru.

U drugom dijelu susreta izabranici Ismaila Kartala imali su loptu u svojim nogama, ali nedostajala je realizacija. Nogometaši gostujućeg tima su bili izuzetni u defanzivnim zadacima, a jasan pokazatelj njihove čvrste odbrane su i četiri žuta kartona koja su zaradili u drugom poluvremenu.

U 82. minuti Michy Batshuayi pogodio je mrežu gostiju, ali pomoćni sudac podigao je zastavu i signalizirao ofsajd poziciju. Do kraja susreta nije bilo značajnih dešavanja, te je utakmica otišla u produžetke.

Pred sami kraj prvog produžetka grčkim tim je imao najbolju priliku na meču kada je Vicente Iborra najviše skočio u šesnaestercu domaćih, ali je lopta pogodila okvira gola Fenerbahcea. Drugi produžetak obilježila je šansa Dušana Tadića kada je sjajno pucao, ali lopta je prošla pored desne stative.

U penal seriji uspješniji su bili nogometaši Olympiakosa, a Konstantinos Tzolakis odbranio je udarce Dušana Tadića, Cengiza Undera i Leonardo Bonnucija. 

Kapiten bh. reprezentacije igrao je do 63. minute susreta kada ga je na terenu zamjenio Michy Batsuayi, dok je njegov reprezentativni kolega Rade Krunić ušao na početku drugog produžetka.

U drugom odigranom susretu Club Brugge je opravdao ulogu favorita.

Club Brugge je i na Tuomba stadionu u Solunu pokazao da je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim od PAOK-a. Belgijanci su u Grčku došli sa golom prednosti, a već posle prvog poluvremena imali su vodstvo od 2:0. Dvostruki strijelac za goste bio je Ferran Jutgla u 33. i 45. miutu. Ujedno je to bio i konačan rezultat susreta. Sa dvije pobjede Club Brugge se plasirao u polufinale Konferencijske lige.

Rezultati utakmica Konferencijske lige:

 

Lille - Aston Villa (prvi meč 1:2), 2:1 (pen. 3:4)

Fiorentina - Viktoria Plzen (0:0), 2:0

Fenerbahce - Olympiakos (2:3), 1:0 (pen. 2:3)

PAOK - Club Brugge (0:1), 0:2

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!