[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/pl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/pl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/pl.jpg","size":"77.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Olimpijski plamen ostaje u Fukushimi do kraja aprila

Olimpijski plamen koji je stigao iz Grčke u Japan bit će do kraja april izložen u lanterni u prefekturi Fukushima, a još nije poznato gdje će od tamo otići s obzirom da su ljetne olimpijske igre odgođene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa. 

Japanski dužnosnici i dužnosnici organizacijskog odbora održali su službenu svečanost primopredaje plamena u J-Villageu u Nacionalnom trening centru u Fukushimi. 

- Ovo je simbol nade za cijeli svijet da može slaviti sve najbolje od ljudske vrste kroz Tokio 2020 nakon što završimo borbu s ozbiljnim koronavirusom - izjavio je jedini predstavnik organizacijskog odbora Tokio 2020. Yukihiko Nunomura koji je prisustvovao svečanosti. 

Čvrsto vjerujem  da će odlazak baklje iz J-Villagea sljedeće godine biti znak da možemo pobijediti i najteže izazove", rekao je Noji. 

Nakon toga je predao plamen Makotu Nojiju, predstavniku vlasti Fukushima.

Građani će moći, uz ograničeni pristup, vidjeti olimpijski plamen koji je u Japan stigao iz Grčke 20. marta. Ranije je bilo predviđeno da baklja krene na put po Japanu prošlu nedjelju, ali će sada ostati do kraja aprila u toj prefekturi koja je najviše bila pogođena potresom 2011. godini. Olimpijske igre u Tokiju odgođene su za sljedeću godinu i trebale bi početi 23. jula.

izvor.klik.hr

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!