[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/ww.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/100x73\/ww.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/ww.jpg","size":"74.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Olimpijska legenda moli MOK: Otkažite Tokio, neka Igre budu 2022. godine

Karl Luis, jedna od najvećih olimpijskih legendi, apelovao je na Međunarodni olimpijski komitet da otaže Igre u Tokiju. 

"Teško se spremiti za takmičenja u ovom momentu i biti motivisan u stanju totalne neizvjesnosti. Jednostavno, sportisti su paralisani, ne mogu u Tokio nespremni i bez takmičenja", kazao je Luis.

On predlaže da se Igre održe 2022. godine. 

"Brzo prođu te dvije godine, a onda ide Pariz kao što je planirano", kazao je slavni atletičar. 

"I zimske Igre  su 2022, to bi bila sjajna olimpijska ghodina".

Luis ima devet zlatnih olimpijskih medalja na 100, 200 i 4X100 metara, te u skoku u dalj, između 1984. i 1996. godine. 

"Jasno je da bi neki sportisti možda propustili Igre, jer bi se u međuvremenu povukli i to jeste tužno. Ali, ovo su vanredne okolnosti", kazao je Luis. 

izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!