[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/moskva-crveni-trg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/moskva-crveni-trg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/moskva-crveni-trg.jpg","size":"101.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Oko 160.000 ruskih turista se vratilo u domovinu

 Velika većina ruskih turista, koji su bili u inostranstvu na organizovanim putovanjima, vraćena je kući do srijede, navodi se u saopćenju Ruske savezne turističke agencije.

U protekle dvije sedmice oko 160.000 ruskih turista na organizovanim putovanjima u 43 zemlje vratilo se u Rusiju, prenijela je Xinhua.

- Ispunili smo svoje obaveze da što prije vratimo domaće turiste koji su koristili usluge turističkih agencija - kazala je čelnica Federalne agencije za turizam Zarina Doguzova.

Trenutno je agencija usmjerena na mjere podrške turističkoj industriji, koja je bila jedna od prvih industrija na koje je pandemija imala snažan udar i jedan je od najteže pogođenih sektora, rekla je Doguzova.

Agencija za turizam zajedno s Federalnom agencijom za zračni saobraćaj i ministarstvom vanjskih poslova pomaže i turistima koji nisu išli preko turističkih agencija da se vrate u domovinu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!