[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/14\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/14\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/14\/xr.jpg","size":"95.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Oduševljeni bivšim svjetskim prvakom: Fetel ostaje u Aston Martinu

Ekipa Formule 1 Aston Martin očekuje da će četvorostruki svjetski prvak Sebastijan Fetel (34) ostati u ekipi i sljedeće sezone, a službena potvrda mogli bi da stigne uskoro.

"Mi smo oduševljeni sa Fettelom i odlučni smo u tome da ostane s nama sljedeće sezone, a možda i duže", izjavio vlasnik ekipe kanadski milijarder Lorens Strol.

Njemački vozač je četiri naslova svjetskog prvaka osvojio u razdoblju od 2010. do 2013. godine dok je vozio za Red Bul.

Nakon toga bio je u Ferariju, a krajem prošle godine potpisao je za Aston Martin.

Tokom karijere ostvario je 53 pobjede u Formuli 1, a ove sezone je na 12. mjestu sa 35 bodova, a odmah iza njega je Lens Strol, sin vlasnika ekipe, sa 24 boda. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!