[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/vecer-bankara.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/100x73\/vecer-bankara.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/vecer-bankara.jpg","size":"100.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Održana 'Večer bankara', uručena tradicionalna bankarska priznanja 'Zlatni BAM'

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini sinoć su uručena tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM", koja već 19. godinu, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

Priznanja su u okviru tradicionalne "Večeri bankara" uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2020. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE - prinos na dionički kapital, kao i ROA - prinos na aktivu.

Novoj Banci a.d. iz Banje Luke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je ASA Banka d.d.Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita.

Za neto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2020. godini priznanje "Zlatni BAM" uručeno je Privrednoj banci Sarajevo d.d. Sarajevo.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od uredništva i saradnika finansijsko-poslovnog magazina "Banke i Biznis u BiH", za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih Plaketa "Zlatni BAM" - saopćili su organizatori.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!