[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/28\/senat.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/28\/100x73\/senat.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/28\/senat.png","size":"1,029.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Odobren paket pomoći, dva biliona dolara za spas ekonomije

Zastupnički dom SAD-a odobrio je paket pomoći od preko dva biliona dolara za amortizaciju ekonomskih gubitaka izazvanih pandemijom koronavirusa.

To je inače najveći paket pomoći u historiji SAD-a koji bi trebao pomoći ekonomiji te zemlje, posebno industrijama, malim poduzetnicima i radnicima koji su ostali bez posla, javlja Anadolija.

Paket pomoći uključuje i slanje čekova pogođenim pojedincima i porodicama, produženje naknada za nezaposlene, novac za bolnice, male poduzetnike i 500 miliona dolara kreditnih sredstava posrnulim kompanijama.

Preostalo je još da odluku o paketu pomoći potpiše i američki predsjednik Donald Trump.

Bijela kuća i američki Senat su prije nekoliko dana postigli dogovor oko pomenutog paketa pomoći kako bi osigurali napredak privredi koja se bori sa posljedicama pandemije koronavirusa.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!