[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/turkovic-meta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/turkovic-meta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/turkovic-meta.jpg","size":"101.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Odnosi između BiH i Albanije dobri, ali ima prostora za poboljšanje

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković susrela se danas u Tirani sa predsjednikom Albanije Ilirom Metom u okviru zvanične posjete ovoj prijateljskoj zemlji.

Kako je rečeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, tokom razgovora zaključeno je da su odnosi dvije države dobri, ali da ima prostora za poboljšanje, posebno u ekonomskom pogledu. Dogovoreni su i neki konkretni koraci u tom pogledu.

- Narodi i građani naše dvije zemlje se dobro razumiju. Imamo snažne tradicionalne veze, mnogo toga zajedničkog smo prošli, a danas dijelimo težnju ka punoj integraciji u Evropsku uniju - poručila je ministrica Turković.

Također, bilo je govora o regionalnoj saradnji posebno u borbi protiv posljedica pandemije korona virusa, ilegalnih migracija, te saradnje u oblasti poduzetništva, kulture i sporta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!