[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/23\/l-822d22aeb1656fe01c3a3fbd1ffbc2f3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/23\/100x73\/l-822d22aeb1656fe01c3a3fbd1ffbc2f3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/23\/l-822d22aeb1656fe01c3a3fbd1ffbc2f3.jpg","size":"118.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje između CG i EU sredinom prosinca

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između europske unije (EU) i Crne Gore bit će održan 14. i 15. prosinca u Strasbourgu.

Odbor, kojim kopredsjedavaju voditelj izaslanstva Europskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik i predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović raspravljat će o stanju pristupnih pregovora i odnosa EU i Crne Gore.

Zastupnici će također razgovorati o tome kako potaknuti međustranački konsenzus o ubrzavanju napretka Crne Gore u EU, i ostvariti dalji napredak u vladavini prava, uključujući borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, funkcioniranje pravosuđa i slobodu izražavanja.

Početkom prosinca bit će održan pripremni sastanak u Bruxellesu na kojem će voditelj Misije Crne Gore pri EU Petar Marković razgovarati s dužnosnicima Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju i Europske službe za vanjske poslove o političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i njenim odnosima s EU.

Spomenuti Parlamentarni odbor razmatra vidove odnosa između EU i Crne Gore, a posebno primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Na sastancima Parlamentarnog odbora razmatra se i usvaja deklaracija s preporukama koja se upućuje Europskom parlamentu, Skupštini i Vladi Crne Gore, Vijeću EU i Europskoj komisiji.

Parlamentarni odbor se sastaje dva puta godišnje, naizmjenično u Bruxellesu ili Strasbourgu i Podgorici. Posljednji sastanak održan je početkom prosinca 2021. godine, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!