[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/crveni-krst-doko-mihajlovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/100x73\/crveni-krst-doko-mihajlovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/crveni-krst-doko-mihajlovic.jpg","size":"41.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Od posljedica koronavirusa preminuo Đoko Mihajlović, lider Crvenog krsta RS

Usljed posljedica zaraženosti Covid-19 jučer je u Republici Srpskoj preminuo Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog Krsta Republike Srpske.

Ovu tužnu vijest na svojoj stranici na Facebooku objavile su njegove kolege.


"Ova vijest nas je zatekla. Dok njegove kolege i volonteri širom zemlje se bore prevencijom širenja zaraze korona virusa, bili smo uvjereni da će dobiti i bitku protiv ovog virusa, kao što je i sve do sada. No... tužna su srca naša. Humanista, prijatelj, crvenokrstaš, sve je to bio naš Đoko. Ne postoje riječi da ublaže ovu vijest.

crveni-krst.jpg

Porodici, prijateljima kao i Crvenom krstu Republike Srpske upućujemo najiskrenije izraze saučešća. Uvijek ćemo biti uz vas. A mi, ostajemo da živimo misiju Crvenog krsta, koju si uvijek prenosio na sve nas", napisali su na Facebooku.

Mihajlović je preminuo u Banjoj Luci, gdje je bio u UKC RS na liječenju od posljedica koronavirusa.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!