[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/vlada-srbija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/vlada-srbija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/vlada-srbija.jpg","size":"126.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Od koronavirusa preminuo državni tajnik u srbijanskoj vladi

Državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je tijekom dana, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izvore u tom ministarstvu.

Vijest o smrti državnog tajnika dr Branislava Blažića još nije službeno potvrđena, ali su portali lista "Blic" i B92 naveli da su potvrdu dobili u ministarstvu, dok agencija Tanjug navodi da ima potvrdu iz dva izvora.

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koraonavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu.

Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi suradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

Rezultati tih testova nisu objavljeni, osim što je šef diplomacije i vicepremijer Ivica Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima i drugih djelatnika koji su pozitivni na koronuvirus, prenosi Hina.

"Imamo i drugih djelatnika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić medijima 25. ožujka, ne precizirajući o kojem broju se radi.

U Srbiji je su do utorka u 15 sati potvrđene ukupno 23 žrtve covida-19 od početka epidemija 6. ožujka.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!