[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/cirkularno-biciklo-pila.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/100x73\/cirkularno-biciklo-pila.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/cirkularno-biciklo-pila.png","size":"932.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Od bicikla su napravili mašinu, točkovi izgledaju nevjerovatno

Kako se po ledu kretati sa biciklom bez padanja? Odgovor na ovo pitanje su pronašli genijalci iz Youtube kanala "The Q". Oni su iskoristili, naravno, biciklo i nekoliko ogromnih listova cirkularne pile. 

U videu koji možete naći na njihovom kanalu, točkovi bicikla su zamijenjeni listovima cirkularne pile, i na taj način je nestala mogućnost da će biciklo proklizati na ledu. Proces zamjene nije jednostavan, no u videu je prikazan do posljednjeg detalja. 

Ubrzo nakon te zamjene i prve vožnje po ledu, pokazalo se da se biciklo pretvorio u cirkularnu pilu jer je zadnji točak odmah počeo piliti led bez ikakvih problema. 

Nakon dodatnog razmišljanja, odlučili su postaviti poprečne pločice na oštrice listova i njihova postapokaliptična kreacija je po ledu vozila bez ikakvih problema.

Eksperiment koji su sproveli i nema pretjeranog smisla, jer, gume za led već postoje, no u slučaju nestanka civliazacije kakvz poznajemo, ovo bi bilo idealno.

U međuvremenu, nikako ovakve stvari ne izvodite kod kuće i na svoju ruku. Radije pogledajte video koji je u svega desetak dana pregledan gotovo nevjerojatnih 40 miliona pregleda

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!