[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/08\/jahorina05.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/08\/100x73\/jahorina05.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/08\/jahorina05.jpg","size":"70.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

OC Jahorina-Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši

Na Jahorini je otvoren hangar za helikopter koji će u toku zimske sezone svakodnevno biti na na toj planini s ciljem povećanja sigurnosti.

Tim povodom, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić izjavio je da je OC Jahorina   uložio maksimalne napore da sigurnost na planini bude na najvišem nivou, radi čega je osigurana podrška Helikopterskog servisa Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite.

- Helikopter će se na planini nalaziti 24 časa sa dva pilota i to je samo jedan od projekata koje smo ove godine ostvarili. Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši, jer ako helikopter spasi jedan život, uradili smo mnogo. Ljudski život nema cijenu – kazao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek izrazio je zadovoljstvo što je to prvi centar u jugoistočnoj Evropi koji može svojim posjetiocima da ponudi usluge Helikopterskog servisa, te podsjetio da su sve projekti realizirani uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Pilot Helikopterskog servisa Zorislav Ivanović je rekao da je izgradnjom hangara za helikopter na Jahorini napravljena mogućnost da daju podršku stanovništvu i svim gostima te da brže odreaguju kada se pojavi potreba za zračnim transportom.

Zamjenik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Darko Ljuboje rekao je da su pripadnici ove službe uvijek na raspolaganju građanima i privrednim društvima u Srpskoj, te da su u saradnji s Opštinom Pale i Olimpijskim centrom potpisali ugovor o pružanju pomoći, odnosno osigurali su sanitetsko vozilo i medicinskog radnika.

Na Jahorini je također osmogodišnjem Jovanu Stevanoviću iz Šapca dodijeljena nagrada za jubilarni milioniti prolaz, a kao poklon je dobio skije, saopćeno je iz OC Jahorina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!