[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/l-0f50eeb7fc7e961ebac2338a6e1c33fa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/100x73\/l-0f50eeb7fc7e961ebac2338a6e1c33fa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/l-0f50eeb7fc7e961ebac2338a6e1c33fa.jpg","size":"95.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Obilježavanje Dana policije Tuzlanskog kantona

Postrojavanjem Jedinice za specijalnu podršku i Jedinice za javni red i mir na Trgu slobode u Tuzli danas je nastavljeno obilježavanje Dana policije Tuzlanskog kantona. 

Policajci su potom prodefilovali kroz grad, a na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, delegacija policije je položila vijenac i odala počast nevino stradalim mladićima i djevojkama u granatiranju Tuzle sa položaja Vojske RS 25. maja 1995. godine. 

Potom su se jedinice postrojile ispred sjedišta MUP-a Tuzlanskog kantona gdje je upriličeno polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomen obilježja policajcima stradalim u agresiji na BiH. 

- Ovo je dan kada se prisjećamo naših poginulih, ranjenih, preminulih kolega. Ovo je dan kada analiziramo aktivnosti iz prethodnog perioda. Policijski posao je težak i odgovoran i nije ga nimalo lako obavljati. Mi smo u prethodnom periodu postigli značajne rezultate, stvorili potrebne sigurnosne uslove da se Tuzlanski kanton, odnosno građani, osjećaju sigurno - kazao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK. 

Premijer TK Irfan Halilagić je iskazao poštovanje za sve policijske službenike, a ujedno je i čestitao Dan policije. 

- Vrlo je važno da svi zajedno i sinhonizovano djelujemo na planu sigurnosti i da je podignemo na viši nivo. S te strane Vlada TK i resorno ministarstvo čine napore kako bismo stvorili bolje uslove za rad policijskih službenika - kazao je Halilagić. 

Dan policije TK obilježava se od 1997. godine, kada je osnovan MUP TK 22. maja. 

- MUP TK je 1992. godine stao u odbranu naše domovine, mi danas poručujemo svima onima koji bi u budućnosti imali i želju i volju da krenu u scenarije koji nisu prihvatljivi da će policija Tuzlanskog kantona biti na raspolaganju svim patriotskim snagama - rekao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

Obilježavanje Dana policije TK okončano je svečanom akademijom koja je upriličena u Bosanskom kulturnom centru TK. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!