[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/bh-posta-master-card-1024x640.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/bh-posta-master-card-1024x640.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/bh-posta-master-card-1024x640.jpg","size":"77.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Novo iz BH Pošte: Plaćanje režija i drugih računa karticama bez naknade

Od 10. februara 2020. godine u 12 sarajevskih poštanskih jedinica BH Pošte počeo je sa radom sistem bezgotovinskog plaćanja režija i drugih računa bez naknade za kartično plaćanje. Građani Kantona Sarajevo su na ovaj način u mogućnosti plaćati svoje obaveze brzo, sigurno i jednostavno, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Usluga kartičnog plaćanja na šalterima BH Pošte pružaće se pod istim uslovima kao plaćanje gotovinom. Do sada se plaćanje karticom tretiralo kao podizanje gotovine što je podrazumijevalo i određenu proviziju. Sada je građanima omogućeno da bez provizije uživaju u sigurnosti elektronskog plaćanja, praktičnosti transakcija kao i da imaju bolju kontrolu i uvid u potrošnju, ali iznad svega da direktno utiču na borbu protiv sive ekonomije i učestvuju u transparentnom finansijskom sistemu.

- Elektronsko plaćanje računa i obaveza bez naknade usluga je koja je za BH Poštu svojevrsni poslovni iskorak kojim smo željeli postići brzu, sigurnu i efikasnu uslugu za naše korisnike. Kartično plaćanje računa bez naknade pokazuje da smo opredijeljeni pratiti trendove modernih elektronskih usluga, kao nečega na čemu bi poslovno okruženje u našoj zemlji u budućnosti trebalo počivati. BH Pošta osluškuje zahtjeve korisnika i, u skladu sa tim, nastoji zadržati i privući nove korisnike koji će svoje povjerenje bez dvojbe pokloniti BH Pošti. Za početak, elektronsko plaćanje u BH Pošti, bez naknade, omogućeno je za građane Kantona Sarajevo, a uvođenje ove usluge u skorije vrijeme može se očekivati i u drugim mjestima gdje BH Pošta ima svoje poslovnice i šaltere" – istako je generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić zadovoljan  uslugom koja korisnicima olakšava svakodnevne obaveze.

Dodao da je BH Pošta vodeći poštanski operater u BiH koji taj imidž želi zadržati dobrim poslovnim odlukama na poštanskom i finansijskom tržištu.

Povodom početka ovog izuzetno bitnog projekta, predstavnik kompanije Mastercard za BiH Amir Trokić izjavio je: 

- Izuzetno nam je zadovoljstvo da od sada građani Sarajeva mogu plaćati režije i druge račune bez naknada u BH Pošti, jer kao tehnološka kompanija, uvek se trudimo da zajedno sa našim partnerima razvijamo usluge koje olakšavaju svakodnevni život korisnika, te da i na ovaj način ističemo prednosti elektronskih plaćanja. Upravo saradnja sa javnim sektorom je formula za uspjeh na putu ka stvaranju bezgotovinskog društva. Posebno je značajno da smo u ovom projektu udruženi, jer postizanje većeg stepena finasijske inkluzije možemo ostvariti isključivo saradnjom javnog i privatnog sektora, ali i svih subjekata u industriji plaćanja. Finansijska transparentnost i elektronska plaćanja doprinose smanjenju sive ekonomije, ali i razvoju cjelokupnog društva. Mastercard čini mnogo u pravcu razvoja i primjene tehnologija koje doprinose efikasnijim finansijskim operacijama, a koje su osnova za naše partnere iz javnog i privatnog sektora kako bi išli u korak sa savremenim tržišnim trendovima i digitalnom ekonomijom- kazao je on.

Usluga plaćanja bez naknade je dostupna za sve korisnike platnih kartica u sljedećim jedinicama BH Pošte: 

 

Više informacija o usluzi kartičnog plaćanja bez naknade na šalterima BH Pošte može se pronaći na reklamno-propagandnim materijalima koji se nalaze na šalterima pošta, na obavještenjima koja se u poštanskim jedinicama putem LCD-ova plasiraju korisnicima, te na web stranici BH Pošte: www.posta.ba.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!