[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/facebook-254165-1280.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/facebook-254165-1280.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/facebook-254165-1280.jpg","size":"343.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

"Novo Facebookovo pravilo" je još jedna prevara

Facebookom ovih dana ponovo kruže postovi koji se odnose na "novo Facebookovo pravilo" o privatnosti, a korisnici su u panici da će njihove fotografije preko noći svima postati dostupne.

Naravno, radi se o prevari koja, u različitim verzijama, već godinama kruži Facebookom, a korisnici se upozoravaju da, iako Facebook ima pravo na dijeljenje svih sadržaja koje korisnici uploaduju, on ne posjeduje prava na te sadržaje. 

"Ne zaboravite da se od danas počinje primjenjivati novo Facebook pravilo po kojem se mogu koristiti vaše fotografije. Ne zaboravite da je rok danas!!! Mogu se koristiti i u pravosudnim slučajevima i slučajevima protiv vas. Sve što ste objavili postaje javno od danas, čak i izbrisane poruke ili zabranjene fotografije. Jednostavna copy-paste operacija ne košta ništa, jer bolje spriječiti nego liječiti.

Ne dam Facebooku ili Facebook organizacijama dozvolu da koriste moje fotografije, informacije, poruke ili objave, prošlost i budućnost. Ovom izjavom upozoravam Facebook da je službeno zabranjeno puštati, kopirati, distribuirati ili uzimati bilo koju drugu akciju protiv mene na temelju ovog profila i / ili njegovog sadržaja. Sadržaj ovog profila je privatna i povjerljiva informacija. Kršenje privatnosti može biti kažnjeno po zakonu", između ostalog, stoji u spornom tekstu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!