[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/tesla-auto.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/100x73\/tesla-auto.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/tesla-auto.jpg","size":"411.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Novi Teslin automobil moći će razgovarati s prolaznicima

Otkako postoje, automobili ne mogu izravno komunicirati s pješacima i prolaznicima, ako se izuzme mogućnost trubljenja u trenutku kada se vozaču netko ispriječi na cesti.

No to će se možda promijeniti, ako je vjerovati onomu što Teslin inovator Elon Musk piše na svojem Twitter računu, prenosi Hina.

"Ako poželite, Teslini automobili uskoro će moći komunicirati s ljudima", tvitao je poduzetnik, objavivši video snimku Modela 3 koji se putem vanjskih zvučnika 'obraća' prolaznicima.

 "Pa nemojte samo stajati i zuriti. Uđite!", 'kaže' automobil, najavljujući da bi se Teslini automobili u budućnosti mogli koristiti i kao samostalni taksiji.

Tvrtka je poznata po nadogradnji softvera koji omogućuju dodatnu funkcionalnost Teslinim automobilima.

No još se ne zna koji su Teslini modeli već opremljeni vanjskim zvučnicima potrebnima za realizaciju takve funkcije. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!